Ollai I.: Tavaszi árpafajták összehasonlító értékelése Szarvason. Tessedik Sámuel Főiskola - Tudományos Közlemények, 2005. Tom.5.No2 11- 20.p.
Ollai I .: Az évjárat és a genotípus hatása a tavaszi árpa tulajdonságaira. Tessedik Sámuel Főiskola - Tudományos Közlemények, 2007. Tom.7.No1.3 kötet 661 - 668.p.
Nagy S – Ollai I. 2005.: A hibrid paprika vetőmag termesztésének fortélyai. A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár – és Egészségtudományi Kar Tudományos Diákköri Műhelyeiben készült Tudományos Munkák, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő. 57 – 62.p.
Skorka P – Ollai I. 2005.: A Phylazonit és a vetésidő hatása a kukorica hibridek agronómiai tulajdonságaira és terméskomponenseire. A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár – és Egészségtudományi Kar Tudományos Diákköri Műhelyeiben készült Tudományos Munkák, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő. 63 – 68.p.
Kovács B – Ollai I.2006.: A tápanyag – ellátottság hatása az őszi búza terméskomponenseire, terméshozamára és minőségére. A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár – és Egészségtudományi Kar Tudományos Diákköri Műhelyeiben készült Tudományos Munkák, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő. 37 – 44.p.
Pálfi J – Ollai I.2006.: Őszi búza fajták összehasonlítása, mennyiséget vagy minőséget éri – e meg jobban termelni. A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár – és Egészségtudományi Kar Tudományos Diákköri Műhelyeiben készült Tudományos Munkák, Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő. 53 – 60.p.
Kutatási témák:
A tápanyag ellátottság hatása a búza terméshozamára és minőségére
A ápanyag ellátottság hatása a kukorica terméshozamára
A tápanyag ellátottság hatása a napraforgó terméshozamára
A tápanyag ellátottság hatása a silócirok zöldtömeg termésére