Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzéseink (a jelentkezés feltétele főiskolai vagy egyetemi diploma):

A szarvasi képzések jelentkezési lapja.

TESSEDIK CAMPUS - SZARVAS

2021. februárjától meghirdetett szakmérnök képzéseink:

Jelentkezési határidő: 2021.01.15.

 

 • Környezetvédelmi szakmérnök
  4 félév; 150 000 Ft/félév, főiskolai vagy egyetemi oklevél
  Környezetvédelmi szakterületre olyan szakemberek képzése ill. továbbképzése, akik képesek a környezetvédelem szakterületén építési, üzemeltetési, szakértői, tervezési és fejlesztési eredmények követésére és  alkalmazására, specialisták a víz-, a levegő-, valamint a hulladékgazdálkodás területén. A képzés elősegíti a környezetszennyeződés és a környezetvédelem alapvető és átfogó hazai,  valamint  nemzetközi  kérdéseinek  elmélyült  megismerését, ennek  alapján  a  különböző környezetvédelmi problémák felismerését és megoldását.
 • Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök
  2 félév; 150 000 Ft/félév, főiskolai vagy egyetemi oklevél
  A képzésben az agrár képzési területen alapképzésben vagy főiskolai képzésben (BSc) szerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vehetnek részt!
  A képzés célja posztgraduális képzés keretén belül olyan vetőmag-gazdálkodási szakmérnökök képzése, akik a vetőmagvertikum valamennyi területén képesek kreatív, önálló, elmélyült, sokoldalú munkát végezni és a megszerzett oklevél birtokában a vetőmag-gazdálkodás valamennyi területének (vetőmagtermesztés, fenntartás, szaporítás, ellenőrzés, feldolgozás, minősítés, kereskedelem, fajtakísérletezés, minősítés) művelésére.
 • Alternatív növénytermesztő mérnök
  2 félév; 150 000 Ft/félév, főiskolai vagy egyetemi oklevél
  A szakirányú szakképzés célja olyan speciális ismeretekkel és szemléletmóddal rendelkező szakemberek képzése mezőgazdasági szakterületen, akik elméleti felkészültségük, szakismereteik és gyakorlati ismereteik birtokában képesek az alternatív gabonafélék (tönköly, durum búza, triticale), a cirokfélék (takarmánycirok, szemescirok, silócirok, szudánifű és seprűcirok), az alternatív pillangósok (csicseriborsó, lóbab, tarka koronafürt), olajnövények (ricinus, mustár), olaj és- takarmánytök, csicsóka, rostnövények (len, rostkender), köles, bíborhere, bükkönyfélék (tavaszi (takarmány) bükköny, szöszös bükköny, pannon bükköny), zöldbab, szárazborsó, lencse (étkezési és takarmány), csillagfürt, dohány, valamint mák, sáfrányszeklice, somkóró, szarvaskerep, szegletes lednek, és a szója termesztési, növényvédelmi, termék-feldolgozási technológiák fejlesztésére, a fejlesztési eredmények elemzésére, értékelésére, alkalmazására, valamint a felmerülő termesztési problémák kezelésére, megoldására. A kurzus fontos feladata a megfelelő termesztés technológiai szemlélet kialakítása, ezért a képzés a szükséges elméleti alapokat és a kiegészítő gyakorlati ismereteket egyaránt magában foglalja.
 • Talajnélküli termesztési szakirányú továbbképzési szak
  4 félév; 180 000 Ft/félév, főiskolai vagy egyetemi oklevél
  A szakirányú továbbképzési szak célkitűzése főként kertészeti szakterületre olyan szakemberek képzése ill. továbbképzése, akik a korábban megszerzett felsőfokú szakképzettségük és szakismereteik birtokában képesek az ágazat talaj nélküli termesztési szakterületén tervezési és üzemeltetési feladatokra, a legújabb fejlesztési eredmények követésére és alkalmazására. Specialistákká válnak a talaj nélküli termesztés technológiájában, főként a zöldség hajtatás területein, továbbá ismereteket szereznek a dísznövény- és konténeres faiskolai termesztés technológiai területeire is. A képzés lehetőséget nyújt a talaj nélküli termesztés alapoktól induló és technológiai részletekbe menő elmélyült megismerésére, a technológiai és üzemeltetési problémák felismerésére és megoldására. Elősegíti a napi szintű működtetéstől a fejlesztések tervezéséig szükséges átfogó tudás és szemlélet kialakítását, figyelembe véve a hatósági, környezetvédelmi és munkaszervezési szempontokat is. A kurzus fontos feladata már meglévő ismeretanyagra építve a konkrét, napi termesztésben szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadását, ezért a képzés a szükséges elméleti alapokat hangsúlyozottan integrálja gyakorlati, üzemi körülmények között megszerezhető ismeretekkel.

További információk: to_szarvas@gk.szie.hu, illetve a (66) 313-311 mellék: 2117

 

 

 

Szervezeti egység: 
Tessedik Campus

© 2020, Ontozési és Vizgazdálkodási Intézet, Szarvas