Minőségorientált növénytáplálás fejlesztése fontosabb szántóföldi kultúráknál
A növénytermesztési tér N-forgalmának vizsgálata „talaj+növény” rendszerben a N-trágyázás fejlesztéséhez.
A növényi biomassza energetikai célú hasznosítása.
Fontosabb publikációk:
Izsáki Z.: 1984. A nitrogéntrágyázás hatása a cukorrépára I. Szárazanyagfelhalmozás és N-, P-, K-felvétel. Agrokémia és Talajtan, 33. 1-2. 86-104.
Izsáki Z.: 2000. Mezőgazdasági hulladékok gyűjtése, ártalmatlanítása, hasznosítása.. TSF Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Kar, Szarvas. (Phare tankönyv) 1-94.
Izsáki Z.: 2004. A tápanyagellátottság hatása az olajlen (Linum usitatissimum L.) tápelemfelvételére, terméshozamára és minőségére. Növénytermelés, 53. 1-2. 75-95.
Izsáki Z.: 2004. Effect of nutrient supplies on the protein content and amino acid composition of naked oats (Avena nuda L.). Cereal Research Communications, 32. 2. 265-272.
Izsáki, Z. – I. Iványi: 2004. Effect of nutrient supply on the quality of linseed and hempseed. Journal of Natural Fibres. 4. 59-75.
Izsáki Z. – Lázár L. (Szerk.): 2004. Szántóföldi növények vetőmagtermesztése és kereskedelme. Mezőgazda Kiadó, Budapest. 59,4 ív.
Izsáki Z.: 2005. Cukorrépa. In: Antal J. (Szerk.): Növénytermesztéstan 2. Mezőgazda Kiadó, Budapest 7-50. 4 iv.
Izsáki Z. – I. Iványi: 2005. Effect of Mineral Fertilization on NO3-N leaching on Clay Soil. Comm. in Soil Science and Plant Analysis, 36: 383-391.
Izsáki Z.: 2006. A N- és P-ellátottság hatása a csupasz zab (Avena sativa convar. nuda (L.) Kcke.) aminosav és zsírsav összetétele. Növénytermelés, 55. 3-4. 231-242.
Izsáki Z.: 2006. Az N- és P-ellátottság hatása a kukoricaszem (Zea mays L.) fehérjetartalmára és aminosav összetételére. Növénytermelés, 55. 3-4. 213-230