A szak gondozója a Műszaki Intézet
Jelentkezés:
A képzés célja olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnökök képzése, akik természettudományi, műszaki, gazdasági és humán ismereteik birtokában képesek a termelés és gépüzemeltetés műszaki vezetői feladatainak ellátására.
Természettudományos alapismeretek: matematika, fizika, műszaki kémia, mechanika, informatika, ábrázoló geometria, géprajz
Gazdasági és humán ismeretek: mikro- és makroökonómia, vállalkozás-gazdaságtan, gazdasági jog, minőségügyi ismeretek, kommunikáció, filozófia, menedzsment ismeretek, EU agrárpolitika
Szakmai törzsanyag: mezőgazdasági ismeretek, anyagismeret, hő- és áramlástan, gépelemek, elektro- és irányítástechnika logisztika és anyagmozgatás, gépszerkezettan, gyártástechnológia, környezeti ismeretek, műszaki informatika, környezettechnika, energia-gazdálkodás, élelmiszeripari gépek és berendezések, munkavédelem, üzemeltetési ismeretek.
© 2020, Ontozési és Vizgazdálkodási Intézet, Szarvas