Tudomány Napja

Telt házas rendezvénnyel ünnepelte a Tudomány Napját a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kara november közepén Békéscsabán, a Gazdasági Campus nagyelőadójában. A 400 érdeklődő, a kar profilját tükröző sokszínű előadásokat hallhatott a plenáris program részeként. Az egyetemi vezetés köszöntőjét követően Dr. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke elemezte az államháztartás aktuális pozícióját, majd a hallgatóság Lorant Czaran, az ENSZ programigazgatójának előadásából ismerhette meg a Világűriroda felépítését és a katasztrófa helyzetek űrből történő felmérésének lehetőségét. A plenáris program záró előadója Dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt, aki szemléletes példákkal vázolta fel a globális problémák és a migráció összefüggéseit. A lendületes stílusú előadást követően a hallgatóság kérdéseket tehetett fel az előadóhoz, amivel további aktualitásokra sikerült rávilágítani a világpolitikai erők menekültügyi álláspontját illetően.

A konferencia délutáni programja során 11 szekcióban közel hetven előadás hangzott el, a legváltozatosabb témákban a mezőgazdasági vízgazdálkodástól kezdve az egészségtudományon át a turizmusig.

A konferencia a TÁMOP-4.2.2.B-15/1/KONV-2015-0013 számú és „A tudományos és kutatói munka, valamint életpálya korszerűsítése a Szent István Egyetem Békés megyei képzéseiben” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Szervezeti egység: 
Tessedik Campus (Szarvas)
Kategória: 
Esemény dátuma: 
vasárnap, 2015, december 6 - 23:45

Legfrissebb

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas