Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki BSc szak

A szak gondozója a Műszaki Intézet

A képzés célja olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnökök képzése, akik természettudományi, műszaki, gazdasági és humán ismereteik birtokában képesek a termelés és gépüzemeltetés műszaki vezetői feladatainak ellátására.

A képzés főbb tanulmányi területei:

Természettudományos alapismeretek: matematika, fizika, műszaki kémia, mechanika, informatika, ábrázoló geometria, géprajz

Gazdasági és humán ismeretek: mikro- és makroökonómia, vállalkozás-gazdaságtan, gazdasági jog, minőségügyi ismeretek, kommunikáció, filozófia, menedzsment ismeretek, EU agrárpolitika

Szakmai törzsanyag: mezőgazdasági ismeretek, anyagismeret, hő- és áramlástan, gépelemek, elektro- és irányítástechnika logisztika és anyagmozgatás, gépszerkezettan, gyártástechnológia, környezeti ismeretek, műszaki informatika, környezettechnika, energia-gazdálkodás, élelmiszeripari gépek és berendezések, munkavédelem, üzemeltetési ismeretek.

Elhelyezkedési lehetőségek

  • mezőgazdasági termékek feldolgozásával foglalkozó vállakozásoknál,
  • mezőgazdasági termelő vállalkozásoknál

 

Szervezeti egység: 
Kategória: 

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas-Békéscsaba