MEGHÍVÓ - IV. Országos Tritikálé Nap

               

 

MEGHÍVÓ
 
IV. Országos Tritikále Nap
 
Fókuszban újra a tritikále zöldhasznosítása
 
Időpont:
2018. május 24. (csütörtök)
 
Helyszín:
Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Tessedik Campus Szarvas, Tessedik Előadó (5540 Szarvas, Szabadság út 1-3)
 
Program:
 
Levezető elnök:
 
Dr. Futó Zoltán
egyetemi docens, dékán SZIE AGK
 
09.00
Regisztráció (kávé, ásványvíz, pogácsa, tritikále termékek)
 
09.30
Köszöntő - Dr. Futó Zoltán, egyetemi docens, dékán - SZIE AGK
 
09.35
A tritikále termesztés biológiai alapjai - Lukács József elnökhelyettes, igazgató –NÉBIH
 
09.55
A tritikále zöld hasznosítása, takarmányértéke a rozs tükrében – Dr. Orosz Szilvia c. egyetemi docens, takarmányozási igazgató - Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft., Gödöllő
 
10.30
Termesztési és takarmányozási tapasztalatok a szegedi tritikálékkal - Purgel Szandra kutató biológus, Dr. Bóna Lajos igazgatóhelyettes, vezető nemesítő - Gabonakutató Kft., Szeged
 
10.50
Tritikále nemesítési eredmények Martonvásáron - Dr. Mikó Péter - tudományos főmunkatárs, MTA ATK MGI
 
11.10
Szünet – tritikále (Szögedi rozsbúza és Hungaro Durumrozs) termékkóstoló
 
11.20
A Kruppa-Mag Kft. fajtái a szilázs előállításban - Dr. Kruppa József nemesítő, c. egyetemi tanár - Kruppa-Mag Kutató Kft.
 
11.30
A tritikále zöld – és szemtermés kísérletek eredményei - Dr. Futó Zoltán, egyetemi docens, intézetigazgató, Ifj. Kruppa József PhD hallgató - SZIE AGK
 
11.50
A tritikálé és rozs szilázs előállítás kritikus pontjai - Iván Ferenc takarmányozási szakmérnök - EVszaktanácsadó
 
12.10
Kérdések, hozzászólások
 
12.20
Amit a Mezőmag Kft.-ről tudni illik - Gazsó János ügyvezető - Mezőmag Kft.
 
11.20 – Szekcióülések (Mezőgazdasági vízgazdálkodás, Hidrokultúrás növénytermesztés,
Precíziós gépkezelés témakörökben) EFOP-3.6.1.-16-2016-00016 támogatásával.
 
12.35
Utazás a fajtabemutató helyszínére (Mezőmag Kft.) saját gépkocsikkal
 
12.45
Fajtabemutató – Mikó P., Bóna L., Kruppa J., Ifj. Kruppa J., Futó Z.
 
14.00
Ebéd (Régimódi étterem, Szarvas, Orosházi út mellett)
 
Részvételi szándékát az alábbi email címre jelezze május 19-ig:
 

 

Szervezeti egység: 
Kategória: 

Legfrissebb

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas