A Magyar Tudomány Ünnepe a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Campusán.

Szakmai szimpóziummal köszöntötte a Magyar Tudomány Ünnepét a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar Gazdasági Campusa, 2017. november 15-én. Az idei konferencia címe és mottója az Emberközpontú tudomány volt. A Campus ez alkalommal is színes és értékes programot kínált az érdeklődőknek.
A délelőtti, első plenáris előadást Fülöp Ferenc, akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöke tartotta meg. Előadásában aktuális problémára, a dizájner drogok használatával járó veszélyekre hívta fel a hallgatóság figyelmét.
A második előadásban Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Főiskola  adjunktusa,  központigazgató Békés megye fejlesztési lehetőségeit vázolta fel, a vállalkozások szempontjából.
Délután a gazdasági és a humán szekcióban folytatódott a munka. Az előadók 20- 20 perces kiselőadásokban ismertették kutatásaikat. Érdekes és gondolatébresztő előadásokat hallhattunk.
A fiatalok a Tudományos Diákköri Konferencia keretében bizonyíthatták felkészültségüket. 10 hallgató vállalkozott arra, hogy TDK dolgozatát nyilvánosan bemutassa és összegezze a kutatások során szerzett tapasztalatokat. A legjobbak elismerésben részesültek.
Campusunk méltó módon, egy sikeres ünnepi konferenciával tisztelgett a Magyar Tudomány Ünnepe előtt.

Kategória: 
Esemény dátuma: 
kedd, 2017, november 21 - 13:30

Legfrissebb

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas