Kutatók Éjszakája a Tessedik Campuson

Újra Kutatók Éjszakája a Tessedik Campuson
 
Az idei esztendőben is otthont ad a Szent István Egyetem Tessedik Campusa a Kutatók Éjszakája rendezvénynek Szarvason. A Kutatók Éjszakája 2016. szeptember 30-án tartandó előadássorozatán Németh Lajos meteorológus is ellátogat hozzánk. Előadásának a címe "Mi lesz veled időjárás- mi lesz veled éghajlat?".
A korábbi évekhez hasonlóan érdekes előadásokkal, kémiai és csillagászati bemutatóval is készülünk, melyre szeretettel várjuk régi és új vendégeinket.
A rendezvény résztvevői megtanulhatják az újraélesztést, vércukormérésen vehetnek részt, illetve mikroszkóp alatt vizsgálhatnak meteoritköveket, valamint egyéb metszeteket is elemezhetnek a „nagyító” alatt.
Azért, hogy a kisgyermekek se unatkozzanak részükre a Tessedik Múzeum kézműves foglalkozást tart, illetve ugráló várral, arcfestéssel és gladiátor játékkal kedveskedünk az idelátogató fiatalabb korosztálynak is.
 
Meghirdettük fotópályázatunkat is, melynek címe: „Klímaváltozás – ahogyan én látom. A klímaváltozás hatásai Magyarországon”. Ide két korcsoportban várjuk a fotókat:
-          gyermek (18 éves korig) és
-          felnőtt korcsoportban.
A mellékletek alapján várjuk a pályamunkákat, valamint előadásainkra vendégeinket!

Szervezeti egység: 
Tessedik Campus (Szarvas)
Esemény dátuma: 
szerda, 2016, szeptember 7 - 11:00

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas-Békéscsaba