Hallgatói sikerek a Békéscsabai kolbászfesztiválon!

avagy, hosszú kolbász, rövid ital,
„Jöttünk, gyúrtunk, győztünk”

Október 23-án nem csak az idő volt csípős Békéscsabán. A Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján a hagyományok útján járva, ismét összemérhették gasztrotudásukat a fiatal laikusok. Az ifjúsági kolbászkészítő versenyen idén csaknem kétszázötven csapat indult. A versenyből természetesen egyetemünk sem akart kimaradni.

Hét csapatunk szállt harcba a legjobb diák kolbászkészítő címekért. A Viharsarokból, a csabai, gyulai és szarvasi karok összefogásával, hat csapat állt elő. A HÖK felkérésére pedig, a SZIE gödöllői cheerleaderjei egy hetedik csoportot alakítottak. A jó hangulat és a közös cél összecsiszolta a kampuszokat, az esetleges üresjáratokat pedig elmostuk néhány közös koccintással, amitől csak még kellemesebben érezte magát mindenki.

Csapatainknak sikerült egymás melletti asztalokat szerezni, így, mondhatni egy saját SZIE standot alakítottunk ki. Rengeteg új emberrel ismerkedtünk meg, és barátkoztunk össze. Az indulókon kívül számos más hallgató megfordult asztalainknál, a Békéscsaba közelében lakó barátok és családtagok pedig örömmel jöttek el biztatni minket. A verseny végéhez közeledve a hangulat egyre jobb és jobb lett.

Bár a hely szűkös volt, a levegő pedig sűrű a sok fűszer, a nyers hús és a legkülönfélébb alkoholok illatától, semmi sem állhatott az utunkba, hogy igazi kolbászkülönlegességeket készítsünk. Ha már részt vettünk a versenyen, nem jöhettünk el díjak nélkül. A szarvasi gólyák csapata, a Fáberzsé két különdíjat is elhozott, ezzel tovább öregbítve az egyetem hírét.

Ismét bebizonyítottuk, hogy, a nagy távolság nem lehet széthúzó erő. A most kialakult, illetve megerősödött baráti szövetségek összekapcsolják a karokat és a tanulókat.

Molnár Levente
SZIE GAEK, HÖK

Szervezeti egység: 
Tessedik Campus
Kategória: 
Esemény dátuma: 
kedd, 2014, december 2 - 09:45

© 2020, Ontozési és Vizgazdálkodási Intézet, Szarvas