Általános információk

Bizonyítvány átvételi időpontok:

Helye: SZIE AGK Főépület "B" oldal földszint 49. sz. iroda

2017. szeptember 18-án (hétfő) 8-12 óráig, 13-15.30 óráig

2017. szeptember 19-án (kedd) 8-12 óráig

2017. szeptember 20-án (szerda) 8-12 óráig, 13-15.30 óráig

2017. szeptember 21-én (csütörtök) 8-12 óráig, 13-15.30 óráig

ELTE Origó Nyelvi Centrum - Szarvasi Nyelvvizsgahely

ELTE Origó Nyelvi Centrum

Szarvasi Nyelvvizsgahely

Kétnyelvű általános szóbeli nyelvvizsgákat szervezünk angol, német és szlovák nyelvből alap-, közép- és felsőfokon.

Írásbeli vizsga egyéb nyelvekből is letehető alap-, közép- és felsőfokon a vizsgaközpont által szabályozott időpontokban a mi vizsgaalkalmainkon.

JELENTKEZÉS 

Nyelvvizsgahelyeink

Karunkon Békéscsabán és Szarvason is működik nyelvvizsgahely.

Békéscsabán kétnyelvű ORIGÓ általános alap, közép és felsőfokú nyelvvizsgákat szervez és bonyolít angol, francia, német és szlovák nyelvből, valamint kétnyelvű „ZÖLD ÚT” szakmai (gazdálkodási menedzsment, mezőgazdasági és műszaki) alap- és középfokú nyelvvizsgákat szervez és bonyolít angol, német, francia nyelvből.

Tájékoztató a Zöld Út szaknyelvi vizsgáról

ÚJ VIZSGAFELADAT! http://zoldut.szie.hu/node/1527

Tisztelt Vizsgázók! A Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ előírásai alapján 2016 novemberétől minden vizsgarendszernek legalább két feladattal kell mérnie minden fő nyelvi készséget, hogy minél megalapozottabb legyen a mérés. Vizsgarendszerünk is kibővült egy új írásfeladattal, ami táblázatleíráson alapul. Alapfokon mondatok befejezésével, középfokon megadott szavak felhasználásával, felsőfokon pedig önállóan kell egy-egy táblázatot (felsőfokon esetleg  grafikont)  leírni. Honlapunkon megtalálható az új feladat leírása, a megváltozott vizsgahossz és az új pontozás. Mintafeladataink is frissültek, kiegészülve az új írásfeladattal.

A 33/2014. (II. 18.) Kormány rendelet 2.  § 1(a) bekezdése alapján: "A  szóbeli nyelvvizsgáról – a  nyelvvizsgázó erre irányuló beleegyezése alapján – hangfelvétel készül." 

Vizsgaszabályzat 4. paragrafus (7) bekezdés:  "A szóbeli vizsgáról minden vizsgahelyen hangfelvétel készül, melyhez a vizsgázó jelentkezésével hozzájárul."

A szóbeli felvételről szóló nyilatkozat az online jelentkezési felületen található!

 

© 2017, Szent István Egyetem, Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, Szarvas-Békéscsaba